HORARI

Dl-Dv: 8-20h

CONTACTA'NS

93 758 98 05
centremedic@rehastet.com

Dilluns dia 20 de maig, Rehastet romandrà tancat per festivitat local
Divendres 5 de gener, horari de 8:00 a 15:00

RECOMANACIONS PSICOLÒGIQUES PER FER FRONT LA COVID-19

La situació actual d’emergència provocada per la COVID-19 ha fet que les persones puguem començar a experimentar un seguit de símptomes psicològics que ens generen malestar emocional: podem estar confosos, tenir por, sentir ràbia, estar enfadats, tristos i apàtics. Tot i que és normal sentir-nos així ja que ens enfrontem a una situació nova, desconeguda i amenaçadora, des del Centre Mèdic Rehastet volem oferir un seguit de consells per reduir el malestar i així recuperar el control de la situació.

Evitem la sobreinformació: tot i que és important conèixer el que està succeint actualment al món, tenir un excés d’informació pot ser perjudicial per la nostra salut psicològica. Segons l’organització Mundial de la Salut (OMS) hem de limitar el temps que estem veient noticies, escoltant la radio i llegint diaris amb informació sobre el coronavirus.

Escolta’t

Es important reconèixer les teves emocions i sobretot acceptar-les. Durant aquesta pandèmia és normal sentir por, ja que és la resposta adaptativa que ens ajuda a mantenir-nos alerta i prendre les mesures que calen per minimitzar els riscos (rentar-nos les mans, portar mascareta, etc..). Recomanem poder parlar amb amics o familiars sobre aquestes emocions per poder exterioritzar-les i així reduir la seva intensitat.

Mima’t

Hem de buscar, com a mínim 15 minuts al dia per estar amb nosaltres mateixos. Podem escollir activitats que ens agradin: escoltar música, llegir, pintar…

Hem d’identificar aquells pensaments negatius que ens inquieten i ens angoixen i que moltes vegades ens acompanyen al llarg del dia. Un cop detectats és important no voler evitar-los, si no minimitzar-los, per exemple escrivint sobre ells o fins i tot, pels que sou més creatius, podeu dibuixar-los. Això ens ajudarà a relacionar-nos amb aquests pensaments d’una manera diferent i objectiva, amb menys malestar emocional.

L’Esport, el nostre gran aliat

Un dels recursos més utilitzats per gestionar el malestar és l’activitat física ja que ens ajuda a alliberar endorfines, molècules alliberades pel nostre cervell que tenen afecta analgèsic, produeixen sensació de benestar i fins i tot alegria. Per tant, és molt important que no ens descuidem de l’exercici físic quan volem millorar l’estat psicològic.

És important que si el malestar psicològic persisteix contacteu amb un professional sanitari. Al Centre Mèdic Rehastet trobaràs un equip multidisciplinar de professionals dedicats a la salut mental dels nostres pacients. Podeu contactar a través del telèfon 93 758 98 05 o a través de la pàgina web.

 
 
Equip Rehastet

HORARI

Dl-Dv: 8-20h

CONTACTA'NS

93 758 98 05
centremedic@rehastet.com

Horari d'estiu 2023

Del 31/07/2023 fins el 27/08/2023, l’horari de revisions mèdiques per el permís de conduir i altres, seran els dimarts i dijous de 9:00 a 13:00.

Abrir chatObrir xat
Necessites ajuda?
Hola!
Pots demanar hora per Whatsapp o qualsevol dubte que tinguis