Radiodiagnòstic

Radiologia Digital

Equipat amb aparells de moderna tecnologia i alta capacitat de definició. Totes les exploracions realitzades van acompanyades d’un informe per escrit del radiòleg.

Ecografia

Funciona conjuntament amb el Servei de Toco-Ginecologia amb els controls d’embaràs, els quals poden seguir els pares a través d’un televisor de circuit tancat.

Darrerament, s’ha incorporat una sonda per a exploracions musculars, tendinoses, òssies i endocrinològiques. És d’una gran importància ja que permet el diagnòstic de lesions musculars, que són més fàcilment diagnosticables ja que es poden fer amb moviment del muscle afectat.

Mamografia

Avui dia, es treballa conjuntament amb el Servei de Ginecologia en una campanya de screening i prevenció precoç del càncer de mama.

Densitometria

El nou Servei de Densitometria del Centre Mèdic Rehastet realitza exploracions per comprovar la densitat mineral de l’ós, és a dir, el seu contingut en calci i la composició corporal total. La tecnologia i estructura de la unitat permeten que la realització d’aquesta prova destaqui per la seva rapidesa, ja que la seva durada no supera els tres minuts. Es tracta d’una prova senzilla que no requereix preparació prèvia.
La Densitometria es realitza mitjançant un aparell emissor de Raigs X, però la radiació total que rep el pacient és molt baixa. És una prova totalment indolora i no invasiva, que pot realitzar-se en diferents casos:
-Nens i nenes celíacs o intolerants a la lactosa
-Adolescents amb trastorns alimentaris, com la bulímia i l’anorèxia
-Dones que es troben en la post-menopausa
-Homes i dones que han rebut tractaments prolongats amb cortisona, que tenen problemes amb l’alcohol (alcoholisme), amb vides sedentàries, que tinguin antecedents familiars d’osteoporosi i fractures, o amb malalties reumàtiques de tot tipus